APTEEKIN PALVELUT

Reseptilääkkeet

Toimitamme reseptilääkkeesi joustavasti ja nopeasti.  Jos lääkkeestäsi on olemassa edullisempi vaihtokelpoinen valmiste, kerromme vaihtomahdollisuudesta ja saat itse päättää vaihdetaanko lääkkeesi edullisempaan.  Voit aina kysyä neuvoja lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme Sinua mielellämme.

Kela-korvaus

Asiakkaalla on mahdollisuus saada lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista Kela-korvaus suoraan apteekista, mikäli kyseiselle valmisteelle on myönnetty korvaus.  

Kelan kattokorvaussumma on tänä vuonna (2019) 572 euroa. Mikäli lääkekustannuksesi kelakorvattavien lääkkeiden osalta ylittää kyseisen summan kesken kalenterivuoden, maksat loppuvuoden lääkkeistä vain omavastuuosan 2,50 euroa lääkettä kohti. Apteekilla on mahdollisuus tarkistaa oletko oikeutettu lisäkorvaukseen. Lisää tietoa Kela-asioista löydät osoitteesta www.kela.fi

Itsehoitovalmisteet

Palveluvalinnastamme löydät itsehoitolääkkeet, vitamiinit, laastarit ja sidetarvikkeet, perusvoiteet ja ihonhoitotuotteet, suun- ja hampaidenhoitotuotteet. Löydät meiltä myös edullisemmat vaihtoehdot itsehoitovalmisteista.

Lääkkeiden annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme lääkkeiden koneellista annosjakelua. Lääkkeiden annosjakelussa asiakas saa säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet koneellisesti jaettuina kerta-annospusseihin. Lääkkeet toimitetaan kahden viikon jaksoissa. Asiakkaan halutessa lähettimme tuo annosjakelupussit ja muut asiakkaan tilaamat apteekkituotteet kotiin.

Lääkkeiden annosjakelupalvelu edistää lääkehoidon onnistumista, lisää lääkitysturvallisuutta sekä vähentää lääkehävikkiä.
Lääkkeet annospusseissa apteekista –pdf.

KÄYTTÄMÄTTÖMIEN LÄÄKKEIDEN PALAUTTAMINEN APTEEKKIIN

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkkeet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

LAJITTELE LÄÄKKEET NÄIN:

  • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
  • Ruiskut ja neulat erillään.
  • Elohopeakuumemittarit erillään. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.