Lääke

KALCIPOS-D FORTE tabletti, kalvopäällysteinen 500 mg/20 mikrog 60 kpl

Kalcipos-D sisältää 500 mg kalsiumia ja 20 mikrogrammaa (800 IU) D3-vitamiinia, joita molempia tarvitaan luuston kehityksessä. D-vitamiini säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa sekä toimii luuston kalsiumtasapainon säätelijänä.
Pakkauskoko:
60 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
13,59 €
Kalcipos-D fortea käytetään iäkkäiden henkilöiden kalsium- ja D-vitamiini puutosten ehkäisyyn ja hoitoon sekä tukihoitona osteoporoosissa, kun potilaalla on kalsiumin ja D-vitamiinin puutteen riski.
Tabletti niellään nesteen kanssa kokonaisena, jaettuna tai murskattuna.
Suositeltu annos D-vitamiinin ja kalsiumin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon iäkkäille on 1 purutabletti kerran päivässä.
Osteoporoosihoidon tukena käytettäessä lääkettä otetaan lääkärin antaman ohjeen mukaan.
Kalcipos-D-valmistetta ei ole tarkoitettu lapsille.
500mg kalsiumkarbonaatti
20mikrog kolekalsiferoli (pulvis)
Oksaalihappo (pinaatissa ja raparperissa) ja fytiinihappo (kokojyväviljassa) voivat vaikuttaa valmisteen tehoon. Jos olet syönyt runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävää ruokaa, odota vähintään 2 tuntia ennen kuin otat Kalcipos-D-valmistetta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Valmisteella ei ole havaittu yleisiä haittavaikutuksia. Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta.
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Päivittäinen kalsiumin saanti raskauden aikana ei saa ylittää 1500 mg:aa eikä D3-vitamiinin saanti 15 mikrogrammaa (600 IU). Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää kalsium- ja D-vitamiinipuutteen hoitoon raskauden aikana.
Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää imetyksen aikana. Kalsium ja D3-vitamiini erittyvät äidinmaitoon, mikä tulee ottaa huomioon annettaessa lapselle D-vitamiinilisää.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)