Lääke

MUCOMYST 200 mg poretabl 25 kpl

Mucomystiä käytetään hengityselinten sairauksien yhteydessä irrottamaan sitkeää limaa keuhkoista.

Vaikuttava aine:
ASETYYLIKYSTEIINI
Pakkauskoko:
25 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
9,88 €

Mucomystiä käytetään yskän tai muiden hengityselinten sairauksien yhteydessä irrottamaan sitkeää limaa keuhkoista. Sen vaikuttava aine asetyylikysteiini on ns. mukolyytti eli lääke, joka tekee limasta juoksevampaa ja helpommin pois yskittävää. Mucomyst on sitruunanmakuinen poretabletti, joka liuotetaan puoleen lasilliseen vettä. Alle 12-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille on 1 poretabletti liuotettuna ½ lasilliseen vettä 2-3 kertaa päivässä. Alle 12-vuotiaille lääkärin ohjeen mukaan.
 

  • Vaikuttava aine: asetyylikysteiini.
  • Muut aineet: natriumvetykarbonaatti, natriumkarbonaatti, laktoosi, mannitoli, natriumsitraattidihydraatti, natriumsyklamaatti, sakkariininatrium, sitruunahappo ja sitruunaesanssi (sorbitoli, mannitoli, glukonolaktoni, dekstriini, kolloidinen piidioksidi, sitruunaöljy).

Koostumus saattaa muuttua. Tarkistathan lopullisen ainesosalistan pakkauksesta.

  • Jos noudatat niukasti natriumia sisältävää ruokavaliota (esim. verenpainetauti), on hyvä muistaa, että poretabletti sisältää natriumia
  • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
  • Pahoinvointi ja/tai ripuli
  • Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa

Kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen minkään lääkkeen käyttöä raskauden tai imetyksen aikana